4 procent bijtelling

Het 4% bijtelling percentage is van toepassing op de aller zuinigste auto’s, auto’s die geen CO2-uitstoot hebben. In de praktijk betekent dat, dat het op dit moment al een elektrische auto’s zijn die voor vier procent bijtelling in aanmerking komen. Met een auto met verbrandingsmotor kom je dus niet in aanmerking voor dit voordelige percentage.

4% bijtelling in 2015

In 2015 is het 4% bijtellingspercentage van toepassing op alle auto’s die geen uitstoot hebben. Dit betekent dat uitsluitend bestuurders van elektrische auto’s in aanmerking komen voor deze categorie.

4% bijtelling in 2016

Het 4% percentage zal in 2016 niet veranderen ten opzichte van 2015. Ook in 2016 zullen dus uitsluitend volledig elektrische auto’s in aanmerking komen voor de laagste bijtelling.

Uitstootnorm 4% bijtelling

De uitstootnorm voor de laagste bijtellingscategorie is vastgesteld op 0 gram CO2-uitstoot per kilometer. Deze uitstootnorm veranderd niet in 2016 en blijft dus vastgesteld op 0 gram.

Jaartal Percentage CO-2 uitstoot norm Type auto in de praktijk
2015 4% 0 gram CO2 per km Volledig elektrisch
2016 4% 0 gram CO2 per km Volledig elektrisch

4% bijtelling berekenen

Het laagste bijtellingspercentage is van toepassing op de schoonste auto’s. Maar hoeveel gaat u nu daad werkelijk betalen? Hier kunt u gemakkelijk uw netto bijtelling berekenen voor uw leaseauto.